Isoleren kun je leren: maar hoe?

Het is duidelijk: de krapte op de woningmarkt is enorm. Veel mensen kiezen nu voor een woning waar nog veel aan geklust moet worden. En met de huidige energieprijzen, is isoleren vast nummer 1 op het wensenlijstje.

Maar ja, waar begin je in het woud van informatie? Dat begint met geld.
Er zijn verschillende manieren om isoleren en andere energiebesparende maatregelen te betalen:
* bij aankoop meefinancieren met de hypotheek
* een bouwdepot opnemen in de hypotheek
* het aanvragen van subsidies voor die maatregelen

Het loont echt om niet alleen te shoppen naar je droom-klushuis, maar ook naar de hypotheekverstrekker die het beste meedenkt met jouw wensen om die woning toekomstproof te maken. Het levert namelijk niks op als blijkt dat je straks de energierekening niet kunt betalen omdat de je kosten voor de nodige maatregelen niet kon ophoesten.

Financiering rond? Starten met klussen dus. En ben je niet handig, dan is het tijd om een vakman in te schakelen Een goed advies over isolatie: begin onderaan. En dat zeggen we niet omdat we je graag meteen willen wijzen op onze mogelijkheden voor het plaatsen van vloerverwarming (nou ja, een beetje wel, natuurlijk), maar bij isolatie kijk je nu eenmaal altijd éérst naar onderen.

Als je begint met dakisolatie, daarna de muur aanpakt en vervolgens de vloerisolatie regelt, heb je dikke kans op vochtproblemen. Je sluit je vocht op in je huis. Niet doen dus.
Start met de vloer! Wat kan je met de
kruipruimte? Er zijn bedrijven die isolatiechips in de ruimte kunnen spuiten.
Is de vloer daarboven geschikt ? Dan is het een goed moment voor vloerverwarming die je integreert in de vloer.

Bij Freescoop kunnen we je helpen met de vloerverwarming. In samenwerking met erkende installateurs maken we je vloer klaar voor de aanleg van vloerverwarming. Onze partners zorgen voor de installatie naar de bron en inregeling van de vloerverwarming. Meer weten? klik hier

Na de (vloer)isolatie kan je verder met kijken naar de mogelijkheden voor HR+++ ramen én naar spouwmuurisolatie. Geld over? Pak dan het pas dak aan.

Veel succes met de zoektocht naar een geschikte woning en veel klusplezier! En niet vergeten: wij van Freescoop helpen je graag bij je vloerverwarming.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring